Er beter uitzien, dynamischer, stralender, zonder chirurgie.

Een vrouwelijker aspect, een stralende blik of jouw natuurlijke schoonheid versterken.

Esthetische geneeskunde is de kunst om bepaalde aspecten van iemands gezicht te verbeteren of te corrigeren naargelang zijn smaak.

Esthetische geneeskunde kan gebruik maken van verschillende technieken naargelang de wensen. Tijdens een consultatie esthetische geneeskunde heeft u de mogelijkheid om uit te drukken wat u wenst te corrigeren, verbeteren of veranderen in uw gezicht. Samen bespreken we de procedure die het beste bij uw wensen past.

De meeste procedures zijn tijdelijk, maar veranderen soms het gezicht op een permanente wijze. Het is daarom belangrijk dat uw vraag weloverwogen is. Vragen die niet doordacht of niet gefundeerd lijken, kunnen worden geweigerd.

Welke behandelingen voor medische esthetiek ?

1.Botuline toxine of “botox” injecties

 

Injecties met de botuline toxine of botox worden meestal gebruikt voor anti-aging, wanneer rimpels verschijnen. Jongere vrouwen kunnen er echter ook baat bij hebben om bijvoorbeeld een uitgesproken fronsrimpel te wissen en op die manier hun blik te verzachten. Botox is niet gevaarlijk zolang het in het juiste gebied en in de juiste dosering wordt gebruikt.

2.Hyaluronzuur injecties of “fillers”

 

Injecties met hyaluronzuur of fillers worden gebruikt om bepaalde zones meer volume te geven, zoals de jukbeenderen of de lippen. Dankzij fillers is het ook mogelijk om de kin en kaaklijn een strakkere vorm te geven en om nasolabiale plooien of wallen te verzachten. Deze injecties zijn meestal niet gevaarlijk, maar sommige gebieden vertonen meer risico dan anderen. Mogelijke risico’s worden tijdens de consultatie esthetische geneeskunde toegelicht.

3.De draadlift

 

 

Het gebruik van oplosbare draden onder de huid of een draadlift geeft de mogelijkheid om bepaalde delen van het gezicht op te trekken, zoals bijvoorbeeld het staartje van de wenkbrauw om een meer open blik te geven. De procedure wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie en duurt minder dan een uur. De risico’s van de procedure worden toegelicht tijdens de consultatie esthetische geneeskunde.

4.Radiofréquentie

 

 

Fractionele radiofrequentie kan aangewend worden wanneer een verbetering van de huidtextuur wil bekomen worden. Fractionele radiofrequentie veroorzaakt bewust kleine letseltjes in de te behandelen zone, zodanig dat de huid gestimuleerd wordt om te regenereren. Op deze manier wordt de textuur van de huid verbeterd en worden littekens en sporen van acne verzwakt.

Veelgestelde vragen ?

Zijn er risico’s ?

De risico’s zijn afhankelijk van de gekozen procedure, het te behandelen gebied, maar ook uw mogelijke medische aandoeningen. Deze risico’s worden uitgelegd op basis van uw persoonlijke en medische situatie. In sommige gevallen kunnen bepaalde procedures gecontra-indiceerd zijn.

Sociale afzondering na een behandeling ?

Een sessie esthetische geneeskunde vereist meestal geen sociale afzondering. Injecties, zoals botox en hyaluronzuur, kunnen een kleine roodheid of blauwe plek veroorzaken, maar deze zijn tijdelijk en meestal niet opvallend. Hetzelfde geldt voor de draadlift. Bij fractionele radiofrequentie ontstaat een uitgesproken roodheid dat zichtbaar blijft tussen 7 à 10 dagen, maar het aanbrengen van make-up is toegestaan na 1 dag.

Tarieven ?

Botox
–        1 zone : 200 euro

–        2 zones : 275 euro

–        3 zones : 350 euro

Hyaluronzuur injecties of fillers
–        naargelang de vraag en de nodige hoeveelheid hyaluronzuur

–        gebruikelijke prijs voor 1ml : 350 euro

voorbeeld : lippen, wallen of nasolabiale plooien

–        gebruikelijke prijs voor 2 à 4ml : 600 à 1100 euro

voorbeeld : wangen, kin of jawline

Draadlift
–        naargelang de vraag en de nodige liftdraden

–        gebruikelijke prijs voor 4 draden : 500 euro

voorbeeld : wangen, kaaklijn of wenkbrauwen

–        gebruikelijke prijs voor 8 draden : 800 euro

voorbeeld : meerdere zones

Fractionele radiofrequentie
–        naargelang de behandelde zone

–        prijs vanaf 200 euro per sessie